Energieadvies

Wilt u een energiezuinig en comfortabel huis? Waarbij u zo mogelijk ook  zelf uw eigen duurzame energie opwekt? Energieadvies voor Thuis kan u helpen om de juiste keuzes te maken.

Een goed advies geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Welke maatregelen leveren de grootste energiebesparing op?
  • Welke maatregelen zijn het snelst terugverdiend?
  • Welke maatregelen kan ik het beste als eerste uitvoeren?
  • Welke maatregelen geven het meeste comfort?
  • Welke maatregelen kan ik zelf uitvoeren en waar moet ik dan op letten?
corona 3x vert

‘Energieadvies op Maat’ en Corona

Energieadvies voor Thuis wil kwaliteit en maatwerk leveren. Dit lukt niet op afstand, via de telefoon. Ook niet met een beeldverbinding. Wél met een bezoek aan huis. Waarbij de adviseur:

  • geen handen schudt;
  • 1,5 meter afstand houdt;
  • zorgt voor schone kleding, handen en gezicht;
  • evt. niest en hoest in de elleboog;
  • bij twijfel een afspraak verzet.

Drie voorbeelden van wat wij zoal voor u kunnen betekenen:

'Eerste energieadvies'

Hebt u een huis gekocht? (Of bent u in een vergevorderd stadium?) Begin dan met een goed energieadvies. Want een ‘nieuw’ huis is hét moment om te investeren in energiezuinig en comfortabel wonen. U hebt vanaf het eerste moment rendement én plezier van uw investeringen. Met een ‘Eerste energieadvies’ krijgt u – per e-mail – snel en voor slechts 15 euro een globaal beeld van de mogelijkheden voor energiebesparing en verduurzaming, comfortverbetering en een gunstiger energielabel.

Aansluitend op dit globale ‘Eerste energieadvies’ kunt u kiezen voor een ‘Energieadvies op Maat’. Dit advies geeft concreet uitgewerkte adviezen op basis van een energieonderzoek in de woning zelf.

Energieadvies op Maat

Ook als u al wat langer in uw huis woont, kan er een moment komen dat u maatregelen wilt gaan treffen. Omdat het niet lekker warm wordt in huis. Of omdat die energierekening toch elke maand weer flink aantikt… Energieadvies voor Thuis kan op basis van een energieonderzoek in de woning een ‘Energieadvies op Maat’ voor u verzorgen. Met een goed advies kunt u de juiste keuzes maken. U voorkomt dat u later spijt krijgt dat u iets niet direct of niet goed hebt aangepakt.

Energiebalans: op zoek naar de stroomvreters

Op uw energienota kunt u terugvinden hoeveel kWh stroom u per jaar verbruikt. Maar is dit een normaal verbruik? Een gemiddeld huishouden verbruikt zo’n 2450 kWh per jaar aan elektriciteit (bron Milieu Centraal). Is uw verbruik (veel) hoger? Dan is het zinvol om een energiebalans te laten maken. (Desgewenst mogelijk op basis van telefonisch en e-mailcontact).